Undersøgelse af Rindum sø

IMG_20220805_194115

Grupper

Skriv grupperne ind her

Indskriv resultaterne SÅ HURTIGT SOM MULIG! Så alle kan få dem.

Til forskel fra andre øvelser så er det JERES OPGAVE at planlægge og udføre forsøgene, så vi får nogle brugbare resultater. Da der skal foregå mange forsøg samtidig, stiller det høje krav til selvdisciplin og modenhed, for der vil ikke stå en lærer ved jeres side hele tiden.

Hver gruppe har en underside herunder med teori og vejledninger – i har selv ansvaret for at pakke nødvendigt udstyr.

Før ekskursionen:

Grupperne laver en udstyrsliste til ekskursionen og sørger for at alt relevant udstyr pakkes i de store sorte baljer og står klart til at tage med til søen, og kommer HJEM IGEN. Vi pakker så meget som muligt i baljer, så vi kan stille det direkte i traileren. Jeg er meget afhængig af at I er hjælpsomme her.

• Have en komplet liste klar, så I ved præcist hvad udstyr I skal bruge, og hvem der gør hvad. Vi begynder at pakke i timen før vi skal afsted.

• Samler, skriver og omskriver vejledninger til de forsøg i skal lave i grupperne. KØ skal godkende jeres vejledninger og fremgangsmåder, hvis i laver noget alternativt.

Under ekskursionen

Opfør jer eksemplarisk ved søen! Intet slikpapir, skodder, ikke knække grene af træer, vade i afgrøder eller almindelige tåbeligheder. Det er meget vigtigt at vi får lov til at komme derhen igen næste år.

Rydder op efter jer og især sedimentgruppen vasker glas af i laboratoriet efter øvelsen.

Efter ekskursionen:

I skal lave 4 journaler med tilhørende spørgsmål. Hvor der står “gruppen” skal kun gruppen svare (men du må gerne tage det med i din besvarelse. Hvor der står “alle” skal alle svare. Der afleveres individuelt eller parvis.

Lave de laboratorieøvelser, der er knyttet til jeres emne. Nogen grupper skal være indstillet på at arbejde udenfor undervisningstid, og måske også få før fri.

 

Arbejdsgrupper

Dyregruppen

Vandgruppen

Sedimentgruppen

Vegetationsgruppen

I opdeles i 4 grupper – Læs mere under hvert emne

Skip to content