Hjem NV Blodsukker Øvelse: Fødevarers påvirkning af blodsukker Diabetes (sukkersyge) Wegovy Ringkøbing fjord Planter i fjorden Springlag og iltsvind Vejle Fjord Bio C Fysiologi C Kost og ernæring Kostrådene Kulhydrat Fedt Protein Oversigt over kulhydrat, fedt og protein Fordøjelsen Nedbrydning af kulhydrat Optagelse af glukose i lever, muskel og fedt Nedbrydning af fedt Nedbrydning af protein Øvelse – nedbrydning af protein, fedt og stivelse Kondi og træning Basalstofskiftet Lungerne Lungeøvelse Blodkredsløbet Osmose og diffusion Blod Øvelse: Hæmatokritværdi Motion Genetik Nedarvning af et gen Stamtræer DNA’s opbygning Proteinsyntesen Bioteknologi Gensplejsning af en bakterie Gensplejsning af planter Kloning Mutationer og genetisk variation Seglcelleanæmi og mutationer Opgave seglcelleanæmi Evolution Kroppens hormoner Opbygning af kønsorganer Kønshormoner Abort og prævention Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed Økologi Glukose bliver til plante Hvad kræver en plante for at vokse? Begrænsende faktorer Nitrogenkredsløbet Bobleøvelsen Spildevand og vandmiljø Vandløb Laks og ørred Dyr og planter i vandløbet Forurening i vandløbet Spildevand og vandmiljø Vandløbets selvrensende effekt Målinger i vandløbet Vandløbsekskursion Celler Plantecellens opbygning Mikroskopi Osmose og diffusion Osmose i kartofler Mitose og meiose Bio B Ferskvand Søen Sidelinjen hos fisk Lys, farver og fotosyntese Fødeeffektivitet Næringsstoffer Søens alger Værd at vide om søer Springlaget Sø-ekskursion Dyregruppen Vandgruppen Sedimentgruppen Vegetationsgruppen sørestaureing Renovering af sø Fysiologi Biologi B Lunger og åndedræt Lunger og volumen Blodkredsløbet Det sker når du træner Kondiøvelse Øvelse: Blodtryk og puls Konditest på kondicykel Nedbrydning af kulhydrat Enzymer Hjernen Nervecellen Kulde og varme sanser – øvelse Alkohol Øllets historie Ølbrygning Alkohols virkning i hjernen Alkohol rammer hjernen Krydsning af bananfluer Blodtyper DNA sekvensering PCR – kopiering af DNA Resistente bakterier Bio A Økologi Primærproduktion Lys, farver og fotosyntese Aquaponics Fiskeproduktion RAS – Moderne dambrug på land Fødeomsætning hos dyr Symbiose Proteinernes 4 strukturer Aminosyrer Reaktionstyper Forurening med miljøfremmede stoffer Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed DDT Gifttest med karse e-DNA Typeord Andet SRP SRP emner biologi Gode råd til SRP SRP-fisken Problemformulering Metoder i biologi Sådan laver du en litteraturliste Tro og Viden forløb Den videnskabelige basismodel Produktkrav SOLO-taksonomi for elever SOLO taksonomi for lærere Søvn og læring Hvor meget skal vi sove? Kan vi indhen Søvn styrker læring Hvordan får du en bedre søvn? om Menu Hjem NV Blodsukker Øvelse: Fødevarers påvirkning af blodsukker Diabetes (sukkersyge) Wegovy Ringkøbing fjord Planter i fjorden Springlag og iltsvind Vejle Fjord Bio C Fysiologi C Kost og ernæring Kostrådene Kulhydrat Fedt Protein Oversigt over kulhydrat, fedt og protein Fordøjelsen Nedbrydning af kulhydrat Optagelse af glukose i lever, muskel og fedt Nedbrydning af fedt Nedbrydning af protein Øvelse – nedbrydning af protein, fedt og stivelse Kondi og træning Basalstofskiftet Lungerne Lungeøvelse Blodkredsløbet Osmose og diffusion Blod Øvelse: Hæmatokritværdi Motion Genetik Nedarvning af et gen Stamtræer DNA’s opbygning Proteinsyntesen Bioteknologi Gensplejsning af en bakterie Gensplejsning af planter Kloning Mutationer og genetisk variation Seglcelleanæmi og mutationer Opgave seglcelleanæmi Evolution Kroppens hormoner Opbygning af kønsorganer Kønshormoner Abort og prævention Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed Økologi Glukose bliver til plante Hvad kræver en plante for at vokse? Begrænsende faktorer Nitrogenkredsløbet Bobleøvelsen Spildevand og vandmiljø Vandløb Laks og ørred Dyr og planter i vandløbet Forurening i vandløbet Spildevand og vandmiljø Vandløbets selvrensende effekt Målinger i vandløbet Vandløbsekskursion Celler Plantecellens opbygning Mikroskopi Osmose og diffusion Osmose i kartofler Mitose og meiose Bio B Ferskvand Søen Sidelinjen hos fisk Lys, farver og fotosyntese Fødeeffektivitet Næringsstoffer Søens alger Værd at vide om søer Springlaget Sø-ekskursion Dyregruppen Vandgruppen Sedimentgruppen Vegetationsgruppen sørestaureing Renovering af sø Fysiologi Biologi B Lunger og åndedræt Lunger og volumen Blodkredsløbet Det sker når du træner Kondiøvelse Øvelse: Blodtryk og puls Konditest på kondicykel Nedbrydning af kulhydrat Enzymer Hjernen Nervecellen Kulde og varme sanser – øvelse Alkohol Øllets historie Ølbrygning Alkohols virkning i hjernen Alkohol rammer hjernen Krydsning af bananfluer Blodtyper DNA sekvensering PCR – kopiering af DNA Resistente bakterier Bio A Økologi Primærproduktion Lys, farver og fotosyntese Aquaponics Fiskeproduktion RAS – Moderne dambrug på land Fødeomsætning hos dyr Symbiose Proteinernes 4 strukturer Aminosyrer Reaktionstyper Forurening med miljøfremmede stoffer Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed DDT Gifttest med karse e-DNA Typeord Andet SRP SRP emner biologi Gode råd til SRP SRP-fisken Problemformulering Metoder i biologi Sådan laver du en litteraturliste Tro og Viden forløb Den videnskabelige basismodel Produktkrav SOLO-taksonomi for elever SOLO taksonomi for lærere Søvn og læring Hvor meget skal vi sove? Kan vi indhen Søvn styrker læring Hvordan får du en bedre søvn? om Fysiologi (bioC) Lær mere om: Kost og ernæring Fordøjelsen Kondi og træning