Hjem Bio C Fysiologi C Kost og ernæring Kostrådene Kulhydrat Fedt Protein Oversigt over kulhydrat, fedt og protein Fordøjelsen Nedbrydning af kulhydrat Nedbrydning af fedt Nedbrydning af protein Øvelse – nedbrydning af protein, fedt og stivelse Kondi og træning Basalstofskiftet Lungerne Lungeøvelse Blodkredsløbet Osmose og diffusion Blod Motion Genetik Nedarvning af et gen Stamtræer DNA’s opbygning Proteinsyntesen Bioteknologi Gensplejsning af en bakterie Gensplejsning af planter Kloning Mutationer og genetisk variation Seglcelleanæmi og mutationer Opgave seglcelleanæmi Evolution Kroppens hormoner Opbygning af kønsorganer Kønshormoner Abort og prævention Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed Økologi Glukose bliver til plante Hvad kræver en plante for at vokse? Begrænsende faktorer Nitrogenkredsløbet Bobleøvelsen Spildevand og vandmiljø Celler Plantecellens opbygning Mikroskopi Osmose og diffusion Osmose i kartofler Mitose og meiose Bio B Søens økologi Fødeeffektivitet Næringsstoffer Værd at vide om søer Springlaget Springlag og iltsvind Sø-ekskursion Dyregruppen sørestaureing Vandløb Laks og ørred Dyr og planter i vandløbet Forurening i vandløbet Spildevand og vandmiljø Vandløbets selvrensende effekt Målinger i vandløbet Det sker når du træner Kondiøvelse Hjernen Nervecellen Kulde og varme sanser – øvelse Alkohol Alkohols virkning i hjernen Øl Nedbrydning af kulhydrat Krydsning af bananfluer e-DNA DNA sekvensering NV Blodsukker Introvideoer til sukker Diabetes (sukkersyge) Ringkøbing fjord Fisk i Ringkøbing fjord Planter i fjorden Springlag og iltsvind Bio A Økologi Aquaponics Fiskeproduktion RAS – Moderne dambrug på land Primærproduktion Fødeomsætning hos dyr Symbiose Proteinernes 4 strukturer Aminosyrer Reaktionstyper Forurening med miljøfremmede stoffer Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed DDT Gifttest med karse Typeord Andet SRP Gode råd til SRP SRP-fisken Problemformulering Metoder i biologi Sådan laver du en litteraturliste Tro og Viden forløb Den videnskabelige basismodel Produktkrav SOLO-taksonomi for elever SOLO taksonomi for lærere Menu Hjem Bio C Fysiologi C Kost og ernæring Kostrådene Kulhydrat Fedt Protein Oversigt over kulhydrat, fedt og protein Fordøjelsen Nedbrydning af kulhydrat Nedbrydning af fedt Nedbrydning af protein Øvelse – nedbrydning af protein, fedt og stivelse Kondi og træning Basalstofskiftet Lungerne Lungeøvelse Blodkredsløbet Osmose og diffusion Blod Motion Genetik Nedarvning af et gen Stamtræer DNA’s opbygning Proteinsyntesen Bioteknologi Gensplejsning af en bakterie Gensplejsning af planter Kloning Mutationer og genetisk variation Seglcelleanæmi og mutationer Opgave seglcelleanæmi Evolution Kroppens hormoner Opbygning af kønsorganer Kønshormoner Abort og prævention Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed Økologi Glukose bliver til plante Hvad kræver en plante for at vokse? Begrænsende faktorer Nitrogenkredsløbet Bobleøvelsen Spildevand og vandmiljø Celler Plantecellens opbygning Mikroskopi Osmose og diffusion Osmose i kartofler Mitose og meiose Bio B Søens økologi Fødeeffektivitet Næringsstoffer Værd at vide om søer Springlaget Springlag og iltsvind Sø-ekskursion Dyregruppen sørestaureing Vandløb Laks og ørred Dyr og planter i vandløbet Forurening i vandløbet Spildevand og vandmiljø Vandløbets selvrensende effekt Målinger i vandløbet Det sker når du træner Kondiøvelse Hjernen Nervecellen Kulde og varme sanser – øvelse Alkohol Alkohols virkning i hjernen Øl Nedbrydning af kulhydrat Krydsning af bananfluer e-DNA DNA sekvensering NV Blodsukker Introvideoer til sukker Diabetes (sukkersyge) Ringkøbing fjord Fisk i Ringkøbing fjord Planter i fjorden Springlag og iltsvind Bio A Økologi Aquaponics Fiskeproduktion RAS – Moderne dambrug på land Primærproduktion Fødeomsætning hos dyr Symbiose Proteinernes 4 strukturer Aminosyrer Reaktionstyper Forurening med miljøfremmede stoffer Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed DDT Gifttest med karse Typeord Andet SRP Gode råd til SRP SRP-fisken Problemformulering Metoder i biologi Sådan laver du en litteraturliste Tro og Viden forløb Den videnskabelige basismodel Produktkrav SOLO-taksonomi for elever SOLO taksonomi for lærere Vokseværk - fremtidens fødevareproduktion En farmbot er en gigatisk 3D-printer som kan programmeres og dyrke grøntsager. Automatisk! Læs mere om Farmbot her Verdensmål i spil Inspiration til bæredygtig madproduktion Produktion og bevidstgørelse om sunde veganske afgrøder Undervisning i sund kost og fremtidens produktion af fødevarer. Projektet kan sprede ideer til nye ideer hos de lokale skoler der besøger anlægget. 100 % bæredygtig og CO2 neutral energi med mølle, batteri og oplagring af energi. Innovativ teknologisk løsning på lokal fødevareforsyning. lokal producerede fødevarer med inddragelse af naboskoler. Ingen CO2 belastende transport med lokal produktion. 100% selvforsynende med el. CO2 neutralt Med et 100 % lukket system sker der ingen udvaskning af gødningsstoffer til vandmiljøet og den omgivende natur.