Hjem Bio C Fysiologi C Kost og ernæring Kostrådene Kulhydrat Fedt Protein Oversigt over kulhydrat, fedt og protein Fordøjelsen Nedbrydning af kulhydrat Nedbrydning af fedt Nedbrydning af protein Kondi og træning Basalstofskiftet Lungerne Lungeøvelse Blodkredsløbet Osmose og diffusion Blod Motion Genetik Nedarvning af et gen Stamtræer DNA’s opbygning Proteinsyntesen Bioteknologi Gensplejsning af en bakterie Gensplejsning af planter Kloning Mutationer og genetisk variation Seglcelleanæmi og mutationer Opgave seglcelleanæmi Evolution Kroppens hormoner Opbygning af kønsorganer Kønshormoner Abort og prævention Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed Økologi Glukose bliver til plante Hvad kræver en plante for at vokse? Begrænsende faktorer Nitrogenkredsløbet Bobleøvelsen Spildevand og vandmiljø Celler Plantecellens opbygning Mikroskopi Osmose og diffusion Osmose i kartofler Mitose og meiose Bio B Søens økologi Fødeeffektivitet Næringsstoffer Værd at vide om søer Springlaget Springlag og iltsvind Sø-ekskursion Dyregruppen sørestaureing Vandløb Laks og ørred Dyr og planter i vandløbet Forurening i vandløbet Spildevand og vandmiljø Vandløbets selvrensende effekt Målinger i vandløbet Det sker når du træner Kondiøvelse Hjernen Nervecellen Kulde og varme sanser – øvelse Alkohol Alkohols virkning i hjernen Øl Nedbrydning af kulhydrat Krydsning af bananfluer e-DNA DNA sekvensering NV Blodsukker Introvideoer til sukker Diabetes (sukkersyge) Ringkøbing fjord Fisk i Ringkøbing fjord Planter i fjorden Springlag og iltsvind Bio A Økologi Aquaponics Fiskeproduktion RAS – Moderne dambrug på land Primærproduktion Fødeomsætning hos dyr Symbiose Proteinernes 4 strukturer Typeord Reaktionstyper Forurening med miljøfremmede stoffer Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed DDT Gifttest med karse Andet SRP Gode råd til SRP SRP-fisken Problemformulering Metoder i biologi Sådan laver du en litteraturliste Tro og Viden forløb Den videnskabelige basismodel Produktkrav SOLO-taksonomi for elever SOLO taksonomi for lærere Menu Hjem Bio C Fysiologi C Kost og ernæring Kostrådene Kulhydrat Fedt Protein Oversigt over kulhydrat, fedt og protein Fordøjelsen Nedbrydning af kulhydrat Nedbrydning af fedt Nedbrydning af protein Kondi og træning Basalstofskiftet Lungerne Lungeøvelse Blodkredsløbet Osmose og diffusion Blod Motion Genetik Nedarvning af et gen Stamtræer DNA’s opbygning Proteinsyntesen Bioteknologi Gensplejsning af en bakterie Gensplejsning af planter Kloning Mutationer og genetisk variation Seglcelleanæmi og mutationer Opgave seglcelleanæmi Evolution Kroppens hormoner Opbygning af kønsorganer Kønshormoner Abort og prævention Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed Økologi Glukose bliver til plante Hvad kræver en plante for at vokse? Begrænsende faktorer Nitrogenkredsløbet Bobleøvelsen Spildevand og vandmiljø Celler Plantecellens opbygning Mikroskopi Osmose og diffusion Osmose i kartofler Mitose og meiose Bio B Søens økologi Fødeeffektivitet Næringsstoffer Værd at vide om søer Springlaget Springlag og iltsvind Sø-ekskursion Dyregruppen sørestaureing Vandløb Laks og ørred Dyr og planter i vandløbet Forurening i vandløbet Spildevand og vandmiljø Vandløbets selvrensende effekt Målinger i vandløbet Det sker når du træner Kondiøvelse Hjernen Nervecellen Kulde og varme sanser – øvelse Alkohol Alkohols virkning i hjernen Øl Nedbrydning af kulhydrat Krydsning af bananfluer e-DNA DNA sekvensering NV Blodsukker Introvideoer til sukker Diabetes (sukkersyge) Ringkøbing fjord Fisk i Ringkøbing fjord Planter i fjorden Springlag og iltsvind Bio A Økologi Aquaponics Fiskeproduktion RAS – Moderne dambrug på land Primærproduktion Fødeomsætning hos dyr Symbiose Proteinernes 4 strukturer Typeord Reaktionstyper Forurening med miljøfremmede stoffer Hormonforstyrrende stoffer og ufrivillig barnløshed DDT Gifttest med karse Andet SRP Gode råd til SRP SRP-fisken Problemformulering Metoder i biologi Sådan laver du en litteraturliste Tro og Viden forløb Den videnskabelige basismodel Produktkrav SOLO-taksonomi for elever SOLO taksonomi for lærere Sådan laver du en graf Lav altid graferne i regneark.Giv grafen en titel.Skriv altid titler på akserne.Angiv benævnelse og enhed på alle akserne. Sådan her må en graf ikke se udDen mangler enheder på akserneAldrig brug glidende bløde linjer. Målepunkter skal være tydelige.Slet den boks som excel laver ude til højre. Heller ikke sådan her